BenBorst: 100% Conversies meten

GA4 gebruiken om je online marketing te optimaliseren? Dit was voor Ben Borst lastig, de aankopen die gemeten werden in GA4 kwamen namelijk niet overeen met de aankopen in de webshop. Dit zorgde ervoor dat het niet duidelijk welke omzet waarvandaan kwam.

 • 100%
  van de aankopen in GA4
 • +30%
  Meer data
 • +15%
  Omzet uit de webshop

De Uitdagingen en Doelstellingen

Ben Borst, een vooraanstaande luxe herenkledingwinkel in Noordwijk, ervoer enkele uitdagingen bij het volgen van de prestaties van hun groeiende webshop. Na de overgang naar Google Analytics 4 (GA4) merkten ze een verontrustend verschil op tussen de gegevens in GA4 en het aantal daadwerkelijke webshopbestellingen.

De Oplossing: Server Side Tracking

Om dit probleem aan te pakken en nauwkeurige inzichten te krijgen, implementeerde Ben Borst server-side tracking. Deze geavanceerde technologie bracht aanzienlijke verbeteringen:

30% Meer Data in GA4

De inzet van server-side tracking resulteerde in een aanzienlijke toename van ongeveer 30% in de hoeveelheid beschikbare data in GA4. Dit gaf Ben Borst een veel completer beeld van het online gedrag van hun klanten.

Terugkeer van Alle Conversies in GA4

Dankzij server-side tracking werden alle conversies nu correct getraceerd in GA4, waardoor er geen waardevolle gegevens meer verloren gingen. Hierdoor konden ze de effectiviteit van hun marketinginspanningen veel nauwkeuriger beoordelen.

Verbeterde ROAS door meer data in Google Ads

De toename van gegevens die server-side tracking mogelijk maakte, had een directe impact op de prestaties van de Google Ads campagnes. De verbeterde tracking stelde het algoritme in staat om de gemiddelde ROAS van de campagnes met  600% te verhogen.

Voordelen voor Ben Borst

 • Nauwkeurige Gegevens: Ben Borst beschikt nu over betrouwbare en nauwkeurige gegevens om hun online prestaties te meten, waardoor ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen.
 • Effectievere Marketing: De verbeterde gegevens stellen hen in staat om hun marketingstrategieën te verfijnen en beter te richten op hun doelgroep.
 • Meer omzet: Na het opzetten van Server Side Tracking voor Ben Borst is de omzet van de webshop met 15% toegenomen.