The Neon Company: Daadwerkelijke omzet inzichtelijk

Voor The Neon Company was het een voortdurende uitdaging om inzicht te krijgen in welke advertenties nu echt rendement opleverden. De kosten per offerteaanvraag varieerden aanzienlijk tussen verschillende advertentiekanalen, wat (achteraf gezien) leidde tot verkeerde toewijzing van het advertentiebudget.

 • 20%
  Meer Sales
 • +23%
  Meer gemeten
 • 100%
  Inzicht in daadwerkelijke opbrengst

Het Ontbrekende Inzicht

Het ontbreken van inzicht in de daadwerkelijke omzet en sales uit de advertenties bemoeilijkte het nemen van strategische beslissingen. Er was geen duidelijk beeld van welke kanalen en campagnes daadwerkelijk waardevolle leads genereerden.

De Oplossing: Webhooks en Server Side Tracking

Het online marketingbureau Reward, benaderde YesWeTrack met de uitdaging om de volledige salescyclus voor The Neon Company inzichtelijk te maken. Door gebruik te maken van Server Side Tracking en dit te koppelen met het CRM van The Neon Company, Monday. Konden we de gehele sales cyclus inzichtelijk maken en terugsturen naar de advertentieplatformen.

Resultaten en Voordelen

Met deze trackingoplossing kon The Neon Company elke fase van het klantproces volgen en de juiste waarde toekennen aan elke interactie. Dit leidde tot onmiddellijke voordelen:

 • Geoptimaliseerd Budget: Het inzicht in werkelijke omzet en de kosten per lead stelde Reward in staat om hun advertentiebudget effectiever te beheren voor deze klant. Ze verplaatsten investeringen naar kanalen en campagnes die daadwerkelijk resultaten opleverden.
 • Beter presterende advertentie algoritmes: Doordat we de data ook terug sturen naar de advertentieplatformen kunnen de algoritmes van deze platformen optimaliseren op de meest kwalitatieve aanvragen.
 • Kwalitatieve Leads: Het onderscheid in leadkwaliteit tussen verschillende campagnes en kanalen werd duidelijk zichtbaar. Dit stelde het team in staat om zich te concentreren op de meest waardevolle prospects.
 • Verbeterde ROI: De trackingoplossing van YesWeTrack zorgde voor meetbare verbeteringen in de ROI van de marketinginspanningen van The Neon Company.

 

Deze casestudy is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner:

 

logo Reward